Backgroound Image

Eylem Günleri

MILITARIZME KARŞI KÜRESEL EYLEM GÜNLERI

Birçok ülkede eş zamanlı olarak düzenlenen Militarizme Karşı Kür- esel Eylem Günleri ile dünya gene- linde varolan militarist yapılara ve bunların sömürücü, ayrımcı sistem- lerle olan bağlantılarına karşı geniş çaplı bir direniş çağrısında bulu- nuyoruz.

Militarist şiddetin yaygın kabu- lü, kapitalizmin, patriyarkanın ve sömürgeciliğin devamını garan- ti altına almak için dünyamızda gerçekleşen felaketleri «gerekli

kötülük» adı altında normalleştiren burjuva ideolojilerine ve düşünce biçimlerine dayanmaktadır.

Bu sistemler, başta işçilerin, en- gellilerin, ve diğer ötekileştirilmiş toplumsal cinsiyete sahip insanların, siyahi, melez ve yerli halkların sü- rekli olarak değersizleştirilmesine ve içinde yaşadığımız doğanın ve yaşam alanlarının kendi çıkarcı ideolejilerine dayatmaktadırlar. Beyaz ırkın, ka- pitalist ve ataerkil tahakkümü adına rekabet ve savaş düşüncesini içer- mekte olup (neo)sömürgeci yayılma, askeri işgal, doğal kaynakların militarize edilmesi, işkence ve savaş uygulamaları olarak toplumsal cin- siyete özgü şiddet biçimleri, ölümcül sınırların oluşturulması ve siyahi, melez ve Yerli halkların sürekli olarak insani temelden çıkarılması ve öldü- rülmesi şeklinde kendini göstermek- tedir.

Dolayısıyla, yaşamı ve ona dair her ne varsa, destekleyen topluluklar ve davranış modelleri istiyorsak, bunları kendimiz yaratmalıyız. Yeryüzünün askerden arındırılması, baskıcı sis- temlere katkıda bulunmayı durdur- mak, bunun yerine onları sarsmak ve yok ederek ütopya dolu bir gelecek için ortak vizyonlarla mücadele et- mek için bir başlangıçtır.

Militarizme karşı direniş konu- sunda dekoloniyal, enternasyonalist ve anti-patriyarkal bir perspekti-

fi paylaşan bireyleri, kolektifleri ve örgütleri 17-25 Kasım 2023 tarihleri arasında sanatsal ve ezber bozan eylemler düzenlemeye davet ediyo- ruz. Küçük eylemlere de açığız. İsviçre bağlamında enternasyonalist direnişe ihtiyaç vardır.

Silahlarını dünyanın dört bir yanına ihraç eden Ruag, Thales ve Rheinme- tall gibi silah endüstrilerine karşı.

Akdeniz’den Libya’ya, Fas’a, Su- dan’a, Nijerya’ya ve AB’nin iplerini elinde tuttuğu diğer pek çok yere kadar uzanan sonuçları olan askeri altyapılar ve gözetleme teknoloji- leriyle desteklenen AB sınırlarının askerileştirilmesine ve sınırlarını bu şekilde genişletmesine karşı.

İnsanların kontrolünü ve onlara yönelik şiddeti meşrulaştıran ırkçı güvenlik söylemlerine karşı.

Küresel silah endüstrisinin dağıtılması ve kolektif ama bir o ka- dar da insani yapıların teşvik edilmesi için.

Bizden sonraki nesiller için yaşamı mümkün kılan bir çevre, dünya ve ge lecek için.

Herkes için hareket özgürlüğü için. Bu dünyanın ezilenleri, sömürü-

lenleri ve mülksüzleştirilenleri ile

dayanışma için.

Sömürgecilik karşıtı, queer-feminist ve enternasyonalist bir devrimci süreç için.

Dünyamızı Askerden Arındırın! Savaş Kültürü değil, Şefkat Kültürü!